| مشاهده موضوع قبلی :: مشاهده موضوع بعدی |
| نویسنده |
پیام |
SADAT
مدير انجمن
.gif)
عضو شده در: 18 آبان 1384

امتياز: 22367
|
تاریخ: دوشنبه 1 بهمن 1386 - 01:20 عنوان: هرچه دارم، همه از دولت قرآن دارم |
|
|
بسم الله الرحمن الرحیم
متن زیر از سایت حوزه و از مجله ی دیدار آشنا می باشد که با 5 تن از حافظان قرآن مصاحبه شده است .
این حافظان آقایان سیدمحمدحسین حسینی ، محسن ابراهیمی ، محمد هاشمپور ، محمد ابراهیم پیرعباسی و محمد مادرشاهی نام دارند .
دیدارآشنا
خدمت عزیزان قرآنپژوه و حافظ قرآن خیر مقدم میگوییم، اولین سؤال اینکه چگونه حفظ قرآن را شروع کردید؟! علاقه داشتید یا برحسب انگیزههای اجتماعی و ... بود؟!
سیدمحمدحسین حسینی
سال74 وارد حفظ قرآن شدم؛ خدمت حاج آقای طباطبایی بودم ده جزء را پیش حاج آقا حفظ کردم، و بعد هم یک سال به صورت تخصصی در جامعه القرآن الکریم بودم. فکر میکنم که بیشتر علاقه پدر و مادر به تلاوت قرآن و فضای معنوی که در خانواده بود، باعث شد که در من و دو برادرم علاقه ایجاد شود و حافظ قرآن شدیم.
محسن ابراهیمی
اطلاعیه جامعه القرآن الکریم را در روزنامه دیدم. البته قبل از آن، تلاوت میکردم ولی خیلی مایل به حفظ نبودم، فکر نمیکردم که بتوانم ...
محمد هاشمپور
سال دوم راهنمایی در مسابقه حفظ قرآن تا آیه 80 سوره بقره شرکت کردم. البته به خاطر جایزهاش که دوربین عکاسی بود! بعداً در دوره دبیرستان به پیشنهاد یکی از رفقا به جامعه القرآن رفتم.
محمد ابراهیم پیرعباسی
با شروع فعالیت جامعه القرآن، شوری در جامعه راه افتاد. والدین من خیلی دوست داشتند که من حافظ شوم ولی من آن موقع بچه بودم و سختم بود. همسایهای داشتیم که حافظ بود و به همراه چند تا از بچههای همسایه پیش ایشان میرفتیم روزی ده آیه از جزء سی را حفظ میکردیم. کلاس دوم راهنمایی بودم که اطلاعیه جامعه القرآن را دیدم ـ سال 78 ـ قبول شدم. ابتدا برایم حفظ کل سخت بود. بعضیها با انگیزه و شور و شوق میآمدند و زود حفظ میشدند ولی من هنوز بعضی جاهایش را حفظ نیستم!
محمد مادرشاهی
در بعضی جلسات مذهبی شرکت میکردم و هفتهای یک خط حفظ میکردم. اول آیههای نخستین سوره بقره را حفظ کردم، بعد در مدرسه، جزء سی را حفظ کردم. بعد هم در جامعه القرآن در طرح یک ساله، حفظ کل را شروع کردم.
دیدارآشنا
نکتهای به نظرم رسید، اینکه بچهها مجبورند درسشان را به خاطر حفظ قرآن به صورت مقطعی تعطیل کنند، این تبعاتی نداشته؟! یعنی بابت تعطیل درس، ضرر نکردید؟!
محمدابراهیم پیرعباسی
یکسالی که بچهها قرآن را حفظ میکنند بیکار نیستند؛ مشغول ترجمه و کلاسهای جنبی هستند. مثل مدرسه است، فقط اینجا سیستمش عوض شده است.
محمدهاشمپور
بعضیها خیال میکنند جوری است که نمیشود درس را ادامه داد؛ در مدرسه خودمان زیاد بودند کسانی که راهنمایی را خوانده و قرآن را هم حفظ کرده بودند.
محمد مادرشاهی
من فکر میکنم که در مدارس، وقت بچهها را دارند تلف میکنند، من خودم وقتی حفظ قرآن را شروع کردم، فقط اول راهنمایی را خوانده بودم. بقیهاش را خودم خواندم. دوم راهنمایی را در یک هفته خواندم، معدلم شد نوزده و بیست صدم، تازه درس طلبگی را هم کنارش میخواندم، درسهای دبیرستان، را هم در کنار درس طلبگی خواندهام، به افراد خانوادهام هم درس میدهم.
تأثیر قرآن در ذهن افراد خیلی شگرف است، نه تنها تضعیف نمیکند، بلکه اگر با برنامه ریزی باشد جلو هم میاندازد. برادر من آقاکاظم به خاطر ضربهای که بهش خورده بود خیلی از لحاظ حافظه ضعیف بود، با مشقتهای فراوان درسها را کار میکرد. بعد از مدتی برای حفظ قرآن رفت، یک سال عقب افتاد اما الان دوم راهنمایی است و یکی از ممتازان مدرسهشان است. قرآن چنین تأثیر شگرفی میگذارد. اگر با برنامهریزی صحیح باشد، هیچ مشکلی ندارد.
دیدارآشنا:
حالا چون بحث تأثیر قرآن شد، بفرمایید حفظ قرآن چه اثرهایی دارد؟
سیدمحمدحسین حسینی
من فکر میکنم با حفظ قرآن ما حداقل دو چیز به دست میآوریم؛ یکی اراده و دیگری نظم در برنامه، شخص مجبور است روزی یکی دو ساعت در وقت معینی وقت بگذارد تا کار خودش را انجام دهد. مثل کسی که متعهد است برود سر کار. پس وقتی اراده و نظم داشت نتایجی به دست میآورد؛ اولین تأثیر در زندگی او «تعمق» است،تعمق نسبت به همه چیز، یعنی بر برنامههایش اشراف دارد.
محمدابراهیم پیرعباسی
فلسفه اینکه در آداب الطلاب آمده است قرآن را حفظ کنید بعد وارد تحصیل علم شوید، همین است که ذهن و حافظه انسان، باز میشود.
محمد مادرشاهی
نکتهای که میخواهم بگویم این است که قرآن، نورانیت میآورد حالا متأسفانه به دلایلی، ممکن است جامعه ما قبول نکند، اما قطعاً نورانیت دارد، هر کسی در حد و توان خودش کار کند ذهنش گسترش پیدا میکند.
محمدابراهیم پیرعباسی
مدرسه ما همه حافظ قرآن هستند، این جو هم که علمی باشد و همه درس بخوانند خیلی کم است؛ خود من اصلاً درس نمیخوانم، اما این جور نیست که همه درسشان ضعیف باشد. امسال معدل درسی بچهها از همه مدارس بیشتر شده بود، پارسال دوم شده بود.
محمد هاشمپور
خوب، من وقتی قرآن را حفظ میکردم، حس میکردم حافظهام را خیلی تقویت میکند. حفظ قرآن سرعت کارم را بالا میبرد.
دیدارآشنا:
از تأثیرات اخلاقی و معنوی قرآن هم بگویید.
محمدابراهیم پیرعباسی
همین که آدم با قرآن مأنوس شود در زندگیاش هم آیات قرآن برایش تداعی میشود.
سیدمحمدحسین حسینی
مهمترین تأثیری که حفظ قرآن در انسان میگذارد، این است که باعث میشود که انسان، قرآن را محور برنامههایش قرار میدهد و معنویت، محور رفتارهای انسان میشود.
محمد هاشمپور
تعبد انسان نسبت به آیات قرآن و کلام خدا بیشتر میشود.
سیدمحمدحسین حسینی
این همان از باب فذّکر فان ّ الذّکر است، چون در ذهن انسان، تداعی میشود. هی میگوید آقا قرآن این را گفته است، چرا عمل نمیکنید؟! تو که داری قرآن حفظ میکنی! حافظ باید عامل قرآن باشد!
محمد هاشمپور
کسی که حافظ قرآن است، با داستانهای قرآن آشنا میشود جریان حضرت نوح یا موسی که در قرآن است همه برایش مصداق میشود. این آیات باعث میشود انسان روشنگریاش بیشتر شود.
محمد مادرشاهی
آشنا شدن جوانان به مسائل اخلاقی، امروزه نکتهای است که خیلی دغدغه ایجاد کرده است. کسی که حفظ قرآن میکند انگار در روز چند ساعت پای درس اخلاق نشسته است. معلم اخلاقش هم خود خدا است. چون کتاب، کتاب هدایت است آیه به آیهاش بحث اخلاقی است. من فکر میکنم خیلی تأثیر دارد، تأثیر غیرمستقیم. من فکر میکنم قرآن از این جهت چیز زیبایی است. چند ساعت ما را به بهانة حفظ کردن، پای درس اخلاق مینشاند.
سیدمحمدحسین حسینی
یکی از تأثیرات قرآن، بعد آرامشبخشی و احساسی آن است. ریتم موسیقی قرآن، کند است، مثل موسیقی سنتی. وقتی این موسیقی در قالب الفاظ فصیح و متوازن قرآن اجرا میشود باعث میشود که روح انسان به احساس و آرامش خاصی برسد.
محمد مادرشاهی
نکتهای که میخواستم اینجا بگویم بحث احساس است. نوع برخورد بعضیها با قرآن بهگونهای است که باعث میشود خیلی از جوانان و نوجوانان نه تنها جذب نشوند بلکه حالت ناراحتی و غم پیدا کنند. متأسفانه این در جامعه ما جا افتاده که قرآن برای مرده است، یا برای ختم و سر جنازه! کسی که حفظ قرآن میکند، باعث میشود که قرآن وارد زندگی او شود.
من یادم است این آیه «ربنا لا تزغ قلوبنا...» را در شمال، کنار دریا حفظ میکردم. هنوز آن لذت و زیبایی را که در صدای امواج بود، در وجودم حس میکنم دقیقاً خلاف کسی که قرآن را برای جاهای بدبختی و سیاه و مرگ و اینجور چیزها میداند. کسی که قرآن را حفظ کرده، قرآن میشود تمام زندگیاش و چون هنگام حفظ قرآن با حالت خوشی بوده، ناخودآگاه تأثیرات خودش را بر او میگذارد. کسی که قرآن را در شادیهای خودش تقسیم کرده، وقتی که قرآن گوش میدهد حرفهای قرآن به دل او مینشیند.
دیدارآشنا:
برای کسی که قرآنخوان نیست، چه راهکاری دارید که او را با قرآن، مأنوس کنید؟!
سیدمحمدحسین حسینی
یک عده آدمها هستند که فقط آنها را با روشهای احساسی میشود قرآنخوان کرد؛ اما یک عده هم هستند که بحثهای نظری دارند و قرآن را قبول ندارند و میگویند قرآن قدیمی است(!) هر چهقدر برایشان توضیح بدهید، چون موانع فکری دارند بر آنها تأثیر نمیگذارد.
دیدارآشنا:
فرض بر اینکه قرآن را هم قبول دارد، مسلمان است و شبهات هم برایش تأثیر ندارد، اما از قرآن برای نجات خودش در زندگی و برای رفع مشکلاتش نمیتواند استفاده عملی کند. ما میخواهیم بگوییم به قرآن پناه ببر؛ اگر بخواهد از قرآن استفاده کند چه کار کند؟
قرآن باید محور برنامههای انسان قرار گیرد. ما در مفاهیم قرآن که دقت میکنیم میبینیم معانی و مفاهیم آیات آنقدر شیرین است، که اگر آدم کمی بنشیند و فکر کند میبیند که خیلی چیزهای تازهای به دست آورده است. فکر میکنم روزی ده دقیقه یا پنج دقیقه ترجمه یک آیه یا نصف سطر را بخواند و روی آن فکر کند، اینکه قرآن گفته صدایت را بلند نکن، یا گفته «وقولوا للناس حسنی» همین کلمه یعنی چه؟ برای چه قرآن تأکید کرده؟ چندین بار تأکید شده: «وبالوالدین احسانا» و ... همه راهکارهای عملی است.
محمد مادرشاهی
اگر یک سری از مباحث قرآن را که جنبة تربیتی و اخلاقی دارد استخراج کنیم و با ترجمه بسیار روان به بچهها بدهیم و زمزمه و حفظ کنند، کمکم حلاوت آن بر دل آنها مینشیند؛ طوری میشود که سراغ خود قرآن میروند. مثلا من به بعضی نوجوانها گفتم اوقات بیکاری بیایید روزی یک صفحه قرآن بخوانید، به جای این که ماه مبارک تندتند بخوانید و بگویید روزی یک جزء قرآن خواندم، برنامهریزی کنید در سال، یک دور قرآن را ختم کنید. گفتم اگر شما روزی چهار صفحه قرآن بخوانید غیر از ماه رمضان میتوانید سالی دوبار قرآن را ختم کنید؛ این یک راه. یک راهش این است که بگوییم به ترجمههایش نگاه کنید. کسی که دنبال جاذبههای ادبیاش است دنبال آن برود، همان موارد خاص را حفظ کند. یعنی به نوعی میشود با زمینههای مختلف، قرآن را به جوانها و نوجوانها به گونههای مختلف معرفی کنیم.
هاشمپور
همین شنیدن قرآن، ولو دو سه دقیقه اثرگذار است؛ مثلاً در مدرسه نوار ترتیلی باشد، بسیار روحها را جلا میدهد.
سیدمحمدحسین حسینی
یک تأثیرش را هم من بگویم: یکی از مشکلات ما در شناخت قرآن، این است که تناسبی در اجتماع، میان رفتار و گفتار بعضی مردم نیست. قرآن میخوانیم اما عملمان جور دیگری است فقط ما تئوری اینها را میخوانیم. قرآن را هم میخوانیم، در دبیرستان دو واحد آن پاس میشود اما در اجتماع تأثیرش را نمیبینیم.
محمد مادرشاهی
متأسفانه در مدارس ما درس قرآن، یک درس جذاب نیست، چون بحث نمره و امتحان در کار است. مشکل این است که بعضی از معلمان هم مفید و جذاب نیستند. با وجود این ذهنیات، اگر بخواهیم وارد این زمینه شویم که قرآن هدایتگر است و باید با قرآن محشور شوی، حداقل راه این است که ما یک ترجمه شسته و رفته از قرآن به او ارائه دهیم، تا بفهمد خدا چه گفته است. بعد کمکم به این باور برسد که من که دارم بهره میبرم، بهره بیشتری ببرم و خود آیه را بخوانم.
ادامه دارد... _________________ و سیعلم الذین ظلموا ای منقلب ینقلبون |
|
| بازگشت به بالای صفحه |
|
taba
مدیر سایت

عضو شده در: 9 شهریور 1384

امتياز: -1072
|
تاریخ: دوشنبه 1 بهمن 1386 - 20:25 عنوان: |
|
|
قابل توجه آنکه دوستان یاد شده در این مصاحبه از چهره های ماندگار موسسه جامعه القرآن و در زندگی شخصی و اجتماعی اشان بسیار موفق هستند ، مثلا همین آقای محمد مادر شاهی بصورت خانوادگی یا حافظ کل یا بعضی از قرآن هستند ، پدر و مادر بسیار موفقی هم دارند ؛ خودشان چند بار با رهبر ملاقات داشته اند و در درس و بحث هم خیلی موفقند ، جالب است بدانید که ایشان هم بحث درسی علم الهدی بوده اند.... _________________ هميشه در پناه قرآن محفوظ باشيد
http://nasimevahy.com |
|
| بازگشت به بالای صفحه |
|
|
|