| مشاهده موضوع قبلی :: مشاهده موضوع بعدی |
| نویسنده |
پیام |
sam
عضو جدید

عضو شده در: 3 تیر 1385
امتياز: 70
|
تاریخ: شنبه 3 تیر 1385 - 17:54 عنوان: چطور دوره کنیم |
|
|
 |
|
| بازگشت به بالای صفحه |
[وضعيت كاربر:آفلاین] |
|
taba
مدیر سایت

عضو شده در: 9 شهریور 1384

امتياز: -1072
|
تاریخ: یکشنبه 4 تیر 1385 - 13:16 عنوان: |
|
|
پاسخ استاد حاج ابوالقاسمی قاری ، داور و حافظ بین المللی قرآن کریم به شما دوست گرامی :
براي مرور ، هر حافظي بايد دو برنامه داشته باشد . يك برنامه ، مربوط به مرور آيات جديد است ؛ يعني آياتي كه در خلال 10 روز گذشته حفظ شده اند . اگر به ياد داشته باشيد ، گفتيم كه هر آيه اي كه حفظ مي كنيد ، تا 10 روز بايد آن را تكرار كنيد . برنامه و مقطع دوم مربوط به آيات گذشته است و منظور آياتي است كه از حفظ آنها بيش از 10 روز گذشته و به صورت 10 روز متوالي ، حافظ قرآن آن آيات را تكرار كرده . براي آن آيات هم بايد برنامه مستقل و ويژه اي قرار بدهد ؛ به گونه اي كه در طول مدت حد اكثر 10 روز ، كل محفوظات گذشته خود را يك بار مرور كند . به عنوان مثال اگر كسي 10 جزء قرآن را حفظ كرده و اكنون آغاز جزء يازدهم است ، بايد هر روز ، هر مقداري را كه در 10 روز گذشته حفظ كرده ، تكرار كند ؛ يعني اگر كسي هر روز نيم صفحه را حفظ مي كند ، بايد هر روز 5 صفحه از صفحات گذشته را هم تكرار كند و علاوه بر اين 5 صفحه ، از ده جزء گذشته هم هر روز يك جزء را تكرار كند تا بتواند بعد از 10 روز كل محفو ظات خود را يك دور مرور كند . بدين ترتيب ، حافظ 10 جزء ، حتماً بايد هر روز بك حزء از محفوظات گذشته خود را مرور كند و اگر كسي حافظ 20 جزء است ، لازم است كه هر روز حداقل 2 جزء از محفوظات خود را تكرار كند .
البته تصور نفرمائيد كه تكرار 3 جزء كار مشكلي است ، بلكه كار بسيار ساده و آساني است ؛ مخصو صا ً اگر حافظي تسلط خوبي داشته باشد ، مي تواند اين 3 جزء را در كمتر از يك ساعت با شيوه مباحثه تكرار كند .
در پايان بار ديگر اين نكته را ياد آوري مي كنيم كه بها ندادن به مرور قرآن ، موجب مي شود تا از زحمتي كه براي حفظ قرآن كشيده ايم ، لذت كافي نبريم و به دليل عدم تكرار ، از تسلط كافي بر محفوظاتمان بر خوردار نشويم .
امام رضا عليه السلام فرمودند : « من در هر سه روز ، يك دور قرآن را ختم مي كنم و اگر بخواهم مي توانم زودتر هم آن را ختم كنم ؛ اما اين كار را نمي كنم ؛ چون در هر آيه اي كه ذكر بهشت شده ، از خداي متعال بهشت را طلب مي كنم ، و هرگاه به آيه اي مي رسم كه در آن يادي از جهنم شده ، به خداي متعال پناه مي برم ، و در آيه تفكر مي كنم و تأمل مي كنم . _________________ هميشه در پناه قرآن محفوظ باشيد
http://nasimevahy.com |
|
| بازگشت به بالای صفحه |
|
taba
مدیر سایت

|
|
| بازگشت به بالای صفحه |
|
alihadi
عضو جدید

عضو شده در: 12 مرداد 1387
امتياز: 80
|
تاریخ: شنبه 12 مرداد 1387 - 16:08 عنوان: |
|
|
لطفا بفرمایید این مطلب درسته که کسی که روزی یک صفحه حفظ میکنه روزانه باید 20 صفحه دوره از دروس تازه حفظ شده داشته باشه؟
با تشکر |
|
| بازگشت به بالای صفحه |
|
taba
مدیر سایت

|
تاریخ: یکشنبه 13 مرداد 1387 - 03:49 عنوان: |
|
|
سلام
برای داشتن یک حفظ مناسب و متعادل ، لازم است انسان 2 نوع دوره داشته باشد:1 - ده درس جدید که برای کسی که روزی 1 صفحه حفظ می کند ، می شود ، 10 صفحه.
2 - دوره محفوظات : یعنی آنچه قبلا حفظ کرده و تثبیت شده ، که این مقدار باید حداکثر 10 روزی یک بار دوره شود ، یعنی اگر کسی حافظ 10 جزء است باید روزی 1 جزء مرور کند.
پس به این ترتیب کسی که 10 جزء و نیم حفظ است روزی یک جزء بعلاوه روزی 10 صفحه از محفوظات جدید را مرور می کند. _________________ هميشه در پناه قرآن محفوظ باشيد
http://nasimevahy.com |
|
| بازگشت به بالای صفحه |
|
alihadi
عضو جدید

عضو شده در: 12 مرداد 1387
امتياز: 80
|
تاریخ: یکشنبه 13 مرداد 1387 - 16:34 عنوان: |
|
|
| سلام.ممنون و متشکر که جواب را فرمودید. |
|
| بازگشت به بالای صفحه |
|
nazaninzahra
عضو جدید

عضو شده در: 27 آبان 1388
امتياز: 20
|
تاریخ: چهارشنبه 27 آبان 1388 - 20:51 عنوان: |
|
|
به نظر من یه نسخه ی ثابت ، نمیشه واسه همه پیچید!
مثلا من حافظ 15 جزء هستم .
1- متاهلم 2- دانشجو هستم 3- معلم قرآن نوجوانان هم هستم
آیا من می تونم در یک روز 1 جزء بخونم؟!مسلما نه
دوستای عزیز لطفا منو راهنمایی کنید.ممنون |
|
| بازگشت به بالای صفحه |
|
moeze
كاربر سايت

عضو شده در: 3 مهر 1388

امتياز: 390
|
تاریخ: پنجشنبه 28 آبان 1388 - 03:43 عنوان: |
|
|
سلام
بله یک جزء که حداقل است ، شما با این حجم از محفوظات باید بین یک جزء و نیم تا 2 جزء بخوانید ، بسته به سطح تسلطتان.
این یک استاندارد کلی است و شما که معلم قرآن ( احتمالا حفظ ) هستید ، حتما از آن اطلاع دارید.
مرور کم تر ، بنا به هر دلیلی ، به ضعف محفوظات و در دراز مدت به کسب احساس ناامیدی ، منتهی می شود.
این مطلب را از هر یک از اساتید این رشته می توانید ، استعلام کنید.
نسخه شما هم همین است ،
توجه کنید با برنامه ریزی مرور روزی یک جزء و نیم که حدود یک ساعت از وقت شما را بیشتر نمی گیرد ، صدمه ای به سایر اشتغالاتتان نمی زند.
در پناه قرآن عزیز موفق باشید. |
|
| بازگشت به بالای صفحه |
|
|
|