تاریخ: یکشنبه 11 دی 1384 - 15:34 عنوان: فضيلت كسي كه قرآن را به كار بندد
امام صادق عليه السلام فرمود رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم فرموده است: همانا اهل قرآن در بلندترين درجات آدميان هستند به جز پيمبران و مرسلين، پس حقوق اهل قرآن را اندك و كم مشماريد، زيرا براي ايشان از طف خداي عزيز جبار مقام بلندي است.
و نيز فرمود، رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم فرموده است: قرآن را بياموزيد زيرا كه در روز قيامت قرآن در صورت جواني زيبا كه رنگ صورتش گشته باشد نزد خوانندة خود آيد و به او گويد: منم كه شب تو را به بيداري به پايان بردم، روزهاي داغ تو را به تشنگي به سر آوردم، و آب دهانت را خشك كردم، و اشكت را روان ساختم، ( اكنون) هر كجا بروي من هم با تو باشم، و هر تاجري ( امروز) به دنبال تجارت خويش است ( كه در دنيا كرده است ) و من امروز به سود تو در پس تجارت هر تاجري باشم، و به زودي كرامتي نيز از جانب خداي عزوجل به تو رسد پس شادان باش، و ( در اينحال ) تاجي بياورند و بر سرش نهند، و امان نامه ( از آتش دوزخ را ) به دست راستش دهند، و فرمان جاويد بودن در بهشت را به دست چپش، و دو جامة بهشتي بوي پوشند، سپس به او گفته شود: بخوان و بالا برو، پس هر يك آيه كه بخواند يك درجه بالا رود، و به پدر و مادر او نيز دو جامه بپوشانند در صورتيكه مؤمن باشند، و به آن دو گويند: اين پاداش آن قرآني است كه به فرزندتان آموختيد.
حضرت صادق عليه السلام فرمود: هر كه در حال جواني قرآن بخواند و با ايمان هم باشد قرآن با گوشت و خونش بياميزد، و خداي عزوجل او را با فرشتگان پيغام برنده و نيكرفتارش رفيق كند، و قرآن براي او در روز قيامت پرده و مانعي از آتش باشد و گويد: بار پروردگارا هر كارگري به مزد كار خويشتن رسيده جز كارگر من،پس گرامي ترين عطاهاي خود را به او برسان، فرمود: پس خداي عزيز و جبار دو جامه از جامههاي بهشتي به او بپوشاند و بر سرش تاج كرامت نهاده شود، سپس به قرآن گفته شود: آيا ما تو را دربارة اين شخص خوشنود كرديم؟ قرآن گويد: بارپروردگارا من برتر از اين دربارة او ميل داشتم، پس نامة امان ( از دوزخ را ) به دست راستش دهند، و فرمان جاويدان ماندن در بهشت را در دست چپش گذارند و وارد بهشت گردد، پس به او گفته شود: بخوان ( قرآن را ) و يكدرجه بالا برو، سپس به قرآن گويند: آيا آنچه تو خواستي به او رسانديم و تو را خشنود كرديم؟ گويد: آري، حضرت فرمود: هر كس قرآن را بسيار بخواند و با اينكه حفظ آن ( بر او ) دشوار است آن را به ذهن خويش بسپارد خداي عزوجل دو بار پاداش آن را به او بدهد.
امام صادق عليه السلام فرمود رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم فرمود: همانا سزاوارترين مردمان بترس از خدا در نهان و عيان آنكس است كه قرآن را در بردارد، و هر آينه سزاوارترين مرمان در نهان و آشكار به نماز خواندن و روزه گرفتن آن كس است كه قرآن را در بر دارد ، سپس به آواز بلند فرمود: اي دارندة قرآن به وسيلة آن فروتني پيشه كن تا خدايت بالا برد، و بدان وسيله تكبرورزي و عزت طلبي نكن كه خدا خوار و زبونت كند، اي بردارندة قرآن براي خدا خود را بدان بياراي تا خدايت بدان بيارايد و با قرآن براي مردمان خود آرايي نكن كه خدايت تو را بدان زشت كند، هر كه قرآن را ( با تدبر و فهميدن ) ختم كند گويا نبوت را در دل خود جاي داده ولي به او وحي نمي رسد، و هر كه قرآن را آن طور كه شايد فراهم كند ( چنين كسي ) در برابر آن كس كه با او ناداني كند ( بردباري ورزد چون او ) ناداني نكند، و در برابر كسي كه بر او خشم گيرد ( شكيبايي ورزد و ) خشم نكند، و با هر كس كه با او تندي كند تندي نكند، ولي بگذرد، و نديده گيرد وبيامرزد و حلم ورزد به خاطر بزرگ داشت قرآن، و هر كه قرآن به او داده شود و بازگمان كند كه به يك تن از مردم بهتر از آنچه او دارد چيزي دادهاند آن كس بزرگ دانسته آنچه را خدا كوچك شمرده، و كوچك دانسته آنچه را خداوند به بزرگ شمرده است.
ابان تغلب از امام صادق عليه السلام حديث كند كه فرمود: مردم بر چهار گونه هستند، من عرض كردم فدايت شوم آنها كيانند؟ فرمود: يكي مردي كه ايمان دارد ولي قرآن به او داده نشده، ( ديگر ) مردي كه قرآن را دارد ولي ايمان ندارد، ( سوم ) مردي كه ايمان دارد ولي قرآن به او دادهاند و هم ايمان را، ( چهارم ) مرديكه نه قرآن را دارا است و نه ايمان دارد، عرضكردم: قربانت گردم براي من حال اينها را بيان و شرح فرمائيد، فرمود: اما آنكه ايمان دارد ولي قرآن به او داده نشده چون ميوه ( يا خرما ) ايست كه مزهاش شيرين است ولي بو ندارد، و اما آن كس كه قرآن را دارا است ولي ايمان ندارد چون برگ درخت مورد است كه بويش خوش ولي مزهاش تلخ است، و اما آن كس كه هم قرآن را داراست و هم ايمان دارد چون ترنج است كه هم خوشبو است و هم خوش مزه، و اما آن كس كه نه قرآن به او داده شده و نه ايمان مانند هندوانه بوجهل است كه نه بو دارد و مزهاش نيز تلخ است.
زهري گويد به حضرت علي بن الحسن عليهما السلام عرضكردم: كدام عمل بهتر است؟ فرمود: عمل آنكس كه فرود آيد و كوچ كند، عرضكردم : او كيست ( و يعني چه ؟ ) فرمود: قرآن را باز كند ( و خواندنش را آغاز كند ) و به انجام رساند و هر زمان كه از اولش در آيد به آخرش كوچ كند. و فرمود : رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم فرموده: هر كس كه خدا قرآن به او داد و چنان پندارد كه به مردي بهتر از او چيزي دادهاند خير بزرگي را كوچك شمرده و كوچكي را بزرگ دانسته است.
معاويه بن عمار گويد امام صادق عليه السلام به من فرمود: هر كه قرآن بخواند او بي نياز شود و نيازي پس از آن نيست، و گرنه ( اگر قرآن بي نيازش نكند ) هيچ چيز او را بي نياز نكند.
حضرت باقر عليه السلام فرمود رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم فرموده: اي گروه قرآن خوانان از خداي عزوجل بپرهيزيد در آنچه از كتاب خود به شما داده است زيرا كه من مسؤولم و شما هم مسئول هستيد، من از رساندن و تبليغ رسالت مسئولم، و شما از آنچه از قرآن و سنت من در برداريد مسئول هستيد.
حفص گويد از حضرت موسي بن جعفر عليهماالسلام شنيدم كه به مردي ميفرمود: آيا ماندن در دنيا را دوست داري؟ عرض كرد: آري، فرمود: براي چه؟ عرض كرد : براي خواندن قل هو الله احد، حضرت سكوت فرمود و پس از ساعتي به من فرمود: اي حفص هر كه از دوستان و شيعيان ما بميرد و قرآن را خوب نداند در قبر به او ياد دهند تا خداوند بدان وسيله درجهاش را بالا برد زيرا درجات بهشت برابر با آيات قرآن است به او گفته شود: بخوان و بالارو، پس ميخواند و بالا ميرود ، حفص گويد: من احدي را نديدم كه بر خود بيمناكتر باشد از حضرت موسي بن جعفر عليهماالسلام و نه اميدوارتر از او ديدم، و قرآن را محزون (و با ناله) ميخواند، و هنگامي كه قرآن ميخواند گويا با انساني روبرو سخن گويد.
تمام زمانها بر حسب GMT + 10 Hours میباشند رفتن به صفحه 1, 2بعدی
صفحه 1 از 2
شما نمی توانید در این بخش موضوع جدید پست کنید شما نمی توانید در این بخش به موضوعها پاسخ دهید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش ویرایش کنید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش حذف کنید شما نمی توانید در این بخش رای دهید شما نمیتوانید به نوشته های خود فایلی پیوست نمایید شما نمیتوانید فایلهای پیوست این انجمن را دریافت نمایید