Home
برگ نخست
Downloads
دریافت فایل
Forums
تالار گفتگو
Your Account
صفحه شخصی
جامعه القرآن الكريم: انجمنهای گفتگو

جامعه القرآن الكريم :: مشاهده موضوع - حافظ هفتاد ساله
پرسشهای متداول
پرسشهای متداول
جستجو
جستجو
لیست اعضا
لیست اعضا
گروههای کاربران
گروههای کاربران
مدیران سایت
مدیران سایت
درجات
درجات
مشخصات فردی
مشخصات فردی
ورود
ورود
پیامهای خصوصی
پیامهای خصوصی
فهرست جامعه القرآن الكريم » حافظان قرآن

ارسال موضوع جدید   پاسخ دادن به این موضوع   
حافظ هفتاد ساله
مشاهده موضوع قبلی :: مشاهده موضوع بعدی  
نویسنده پیام
seyed
مدير انجمن

عضو شده در: 18 آبان 1384
iran.gif

امتياز: 10020

پستتاریخ: دوشنبه 14 آذر 1384 - 20:48    عنوان: حافظ هفتاد ساله پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

هفتاد ساله اى حافظ كل قرآن شد
کربلای کاظم

تقريبا 15 سال قبل ، از جمعى از علماى اعلام قم و نجف اشرف شنيدم كه پيرمرد هفتاد ساله اى به نام كربلايى محمدكاظم كريمى ساروقى (ساروق از توابع فراهان اراك است ) كه هيچ سوادى نداشته ، تمام قرآن مجيد به او افاضه شده بطورى كه تمام قرآن به طرز عجيبى كه ذكر مى شود حافظ شده است . عصر پنج شنبه كربلايى محمدكاظم به زيارت امامزاده اى كه در آن محل مدفون است مى رود، هنگام ورود دو نفر سيد بزرگوار را مى بيند كه به او مى فرمايند: كتيبه اى را كه اطراف حرم نوشته شده بخوان .
مى گويد: آقايان من سواد ندارم و قرآن را نمى توانم بخوانم . مى گويند: بلى ، مى توانى . پس از التفات و فرمايش آقايان حالت غيرطبيعى عارضش ‍ مى گردد و همانجا مى افتد تا فردا عصر كه اهالى ده براى زيارت امامزاده مى آيند او را افتاده مى بينند، پس او را بلند كرده بخود مى آورند. به كتيبه مى نگرد مى بيند سوره جمعه است . تمام آن را مى خواند و بعد خودش را حافظ تمام قرآن مى بيند و هر سوره از قرآن مجيد را كه از او مى خواستند از حفظ به طور صحيح مى خوانده است و از جناب آقاى ميرزاحسن ، نواده مرحوم ميرزاى حجه الاسلام شنيدم كه گفت : مكرر او را امتحان كردم هر آيه اى را كه از او پرسيدم فورا مى گفت از فلان سوره است و عجيبتر آنكه هر سوره اى را مى توانست به قهقرا بخواند يعنى از آخر سوره تا اول آن را مى خواند و نيز فرمود كتاب تفسير صافى در دست داشتم برايش باز كرده ، گفتم : اين قرآن است و از روى خط آن بخوان . كتاب را گرفت چون در آن نظر كرد گفت : آقا تمام اين صفحه قرآن نيست و روى آيه شريفه دست مى گذاشت و مى گفت : تنها اين سطر از قرآن است يا اين نيم سطر از قرآنست و هكذا و مابقى قرآن نيست . گفتم : از كجا مى گويى ؟ تو كه سواد عربى و فارسى ندارى ؟ گفت : آقا كلام خدا نور است : اين قسمت نورانى است و قسمت ديگرش تاريك است (نسبت به نورانيت قرآن ) و چند نفر ديگر از علماء اعلام را ملاقات كردم كه مى گفتند: همه ما او را امتحان كرديم و يقين كرديم امر او خارق عادتست و از مبداء فياض به او چنين افاضه شده است .
در سالنامه نور دانش سال 1335 صفحه 223 عكس كربلايى محمدكاظم مزبور را چاپ كرده و مقاله اى تحت عنوان (نمونه اى از اشراقات ربانى ) نوشته و در آن شهادت عده اى از بزرگان علماء را بر خارق العاده بودن امر او نقل نموده است تا جايى كه مى نويسد:
از مجموع دستخطهاى فوق ، موهبتى بودن حفظ قرآن كربلايى ساروقى به دو دليل ثابت مى شود:
1 - بيسوادى او كه عموم اهالى ده به آن شهادت مى دهند و احدى خلاف آن را اظهار ننموده است . نگارنده شخصا از ساروقيهاى ساكن تهران تحقيق نمودم با اينكه موضوع بيسوادى او در جرايد كثيرالانتشار چاپ و منتشر شده معذالك هيچكس تكذيب نكرده است .
2 - بعضى از خصوصيات حفظ قرآن او كه از عهده تحصيل و درس ‍ خواندن خارج است به شرح زير مى باشد:
1 - هرگاه يك كلمه عربى يا غيرعربى بر او خوانده شود فورا مى گويد در قرآن هست يا نيست .
2 - اگر يك كلمه قرآنى از او پرسيده شود فورا مى گويد در چه سوره و در كدام جزو است .
3 - هرگاه كلمه اى در قرآن مجيد آماده باشد تمام آن موارد را بدون وقفه مى شمارد و دنباله هركدام را مى خواند. (10)
4 - هرگاه در يك آيه كلمه يا يك حركت غلط خوانده شود يا زياد و كم كنند بدون انديشه متوجه مى شود و خبر مى دهد.
5 - هرگاه چند كلمه از چند سوره به دنبال هم خوانده شوند محل هر كلمه را بدون اشتباه بيان مى كند.
6 - هر آيه يا كلمه قرآنى را كه به او بدهند بلافاصله نشان مى دهد.
7 - هرگاه در يك صفحه عربى با غيرعربى يك آيه مطابق ساير كلمات نوشته شود آيه را تميز مى دهد كه تشخيص آن براى اهل فضل نيز دشوار است .
اين خصوصيات را خوش حافظه ترين مردم نسبت به يك جزء بيست صفحه فارسى نمى تواند داشته باشد تا چه رسد به 6666 آيه قرآنى . و پس ‍ از نقل شهادت چند نفر از علماء مى نويسد: موهبت قرآن كربلايى كاظم براى مردمى كه فكر محدود خود را در چهار ديوارى ماديات محدود كرده و منكر ماوراء طبيعت هستند اعجاب آور بوده و سبب هدايت عده اى از گمراهان گرديده است ولى اين امر با همه اهميتش در نظر اهل توحيد يك شعاع كوچك از اشعه بيكران افاضات خداوندى به وسيله انبياء و سفراء حق به كرات به ظهور رسيده و در تواريخ ثبت و ضبط است ؛ در عصر حاضر نيز كسانى كه به علت ارتباط و پيوند با مبداء تعالى ، صاحب كراماتى هستند وجود دارند كه اهميت آنان به مراتب از حافظ قرآن ما بيشتر است . نكته اى كه در پايان اين مقاله لازم است تذكر داده شود اين است كه در نتيجه انتشار شرح حال حافظ قرآن و معرفى او به مردم تهران از عده اى متدينين بازار شنيدم كه چند سال قبل يعنى در زمان مرحوم حاج آقا يحيى ، مرد كورى به نام حاجى عبود به مسجد سيد عزيزالله رفت و آمد داشت كه در عين كورى حافظ قرآن با خصوصيات كربلايى ساروقى بود، او نيز محل آيه را در عين كورى نشان مى داد و براى مردم با قرآن استخاره مى كرد...
مى گويند روزى كتاب لغت فرانسه به قطر قرآن مجيد را به او دادند تا استخاره كند فورا آن را پرت كرد و عصبانى شد و گفت : اين قرآن نيست . در مجلسى كه حافظ قرآن حضور داشت جناب آقاى ابن الدين استاد محترم دانشگاه خصوصيات حاجى عبود را تائيد نموده و اظهار كردند كه نامبرده را در منزل آقاى مصباح در قم در حضور آيت الله حاج شيخ عبدالكريم حائرى ملاقات و آزمايش كرده اند.
اينها از آثار قدرت حق است كه گاهى براى ارشاد مردم و اتمام حجت ظاهرى است .
ذلك فضل الله يوتيه من يشاء و الله ذوالفضل العظيم

منبع :
ghadeer

seyed
مدير انجمن

iran.gif

پستتاریخ: دوشنبه 14 آذر 1384 - 20:56    عنوان: پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

مرحوم آيت الله سيد محمدتقى خوانسارى (قدس سره ) صاحب نماز ياران در قم كه از بزرگان مراجع عصر ما بود به كربلايى كاظم حافظ قرآن پس از آزمايشها گفت : قرآن را مى توانى بر عكس بخوانى ؟ گفت : آرى ! و شروع كرد به خواندن سوره بقره ، بزرگترين سوره قرآن ، از آخرين آيه كه آيه شريفه آمن الرسول ... است وارونه به طرف اولين آيات .
آقاى (خوانسارى ) گفت : بسيار عجيب است ، من شصت سال است قل هو الله احد را كه چهار آيه است مى خوانم ، ولى نمى توانم بدون فكر و تاءمل از آخر كفوا احد برگردم به اول سوره و اين مرد عامى دهاتى ، سوره بقره كه 286 آيه است ، بدون تاءمل مستقيما و معكوس از حفظ مى خواند. و همچنين با مرحوم كربلايى كاظم ساروقى حافظ قرآن ، در مدرسه فيضيه كنار حوض ملاقات كردم . و دو آيه را كه در كلمات با هم اشتراك داشتند، به هم منظم كردم و از او پرسيدم دو آيه يكى از سوره انعام و ديگرى از آخر سوره ص بدين قرار:
لكل نباء مستقر و سوف تعلمون . و لتعلمن نباءه بعد حين .
بلافاصله گفت اين دو آيه از جاى قرآن است ؛ يكى از سوره انعام و ديگرى از سوره ص است .

seyed
مدير انجمن

iran.gif

پستتاریخ: دوشنبه 14 آذر 1384 - 21:29    عنوان: پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

گویند ایشان یک مرد ساده و بیسواد روستایی بوده است که در یک شب حافظ کل قرآن مجید شده است ! آنهم نه یک حافظ معمولی قرآن ، بلکه با اشراف و تسلطی غیر عادی بر سوره ها ، آیات و حتی کلمات قرآن ، که در مورد آن توضیح خواهم داد . موقعی که ماجرای عجیب ایشان در همه جا پیچیده بود بسیاری از علماء و فقها از نزدیک خدمت او رسیدند و آزمایشهای زیادی روی او انجام داده و در مورد سابقه او تحقیق کردند . یکی از خصوصیاتی که همه را به حیرت آورده بود و شاید بیشتر از هرچیز از این طریق او را امتحان می کردنداین بود که هر قرآنی را ولو قرآن خطی منحصر به فردی را که به او می دادند و از او می خواستند فلان آیه را پیدا کند ، او بدون ورق زدن قرآن را طوری باز می کرد که آن آیه در یکی از آن دوصفحه ای که باز شده بود قرار داشت .

آیت الله ابطحی می نویسد : ... عجیب تر این بود که اگر کسی کتاب عربی خط ریزی مثل « مکاسب » و « شرح لمعه » را به او میداد و می گفت آیات قرآن را پیدا کن ، با آنکه آیات قرآن در آن صفحه بسیار کم بود و طوری آنها را ننوشته بودند که مشخص باشد ، بدون لحظه ای معطلی آن آیات را نشان می داد و می گفت این آیه یا این جمله از فلان سوره و فلان آیه قرآن است . ( توضیح اینکه کربلایی محمد بعد از اینکه یکشبه حافظ قرآن شده بود هنوز بیسواد بود و غیر از قرآن چیز دیگری نمی توانست بخواند )

وقی از کربلایی محمد سوال کرده بودند چگونه شما اینها را می فهمید ؟ گفته بود : وقتی کتابی را که در آن آیات قرآنی هست باز می کنم ، کلمات و آیات قرآن در مقابل چشمم تلالو می کند و نورانیت دارد ، لذا مستقیما انگشت روی آن می گذارم .

از جمله علمایی که کربلایی محمد را آزموده بودند ، آیت الله بروجردی ، آیت الله میلانی و آیت الله حکیم بوده اند ، و حتی آیت الله بروجردی برای تصحیح قرآنهای نوشته شده از ایشان استفاده می نمود .

کربلایی محمد از نظر آمار و ریاضی نیز به قرآن تسلط کامل داشته است ، و بطور مثال اگر از او می پرسیدند هزارمین کلمه قرآن چیست ؟ بلافاصله پاسخ میداده و یا اینکه فلان کلمه چند بار در قرآن آمده است و ...

همچنین وی به آثارمعنوی و مادی آیات و سوره ها آگاه بوده است و ....

.... فکر می کنم تا همین حد کافی است و غیر عادی بودن این امر کاملا مشهود است . حتما میپرسید که او چگونه به این مقام رسیده است ؟

شنیدن حکایت ایشان نیز بخصوص از زبان خودش خالی از لطف نیست :

« ... در ایام محرم واعظی برای تبلیغ به ده ما آمد . ( ده ساروق در اطراف اراک ) او شبها منبر میرفت و من هم که دوست داشتم از معارف و احکام اسلام اطلاعی داشته باشم ، پای منبر او میر فتم . یک شب او سخن از خمس و زکات به میان آورد و گفت : اگر کسی خمس ندهد نمازش درست نیست و...

من تصمیم گرفته بودم که هرچه می شنوم و یاد می گیرم عمل کنم ، لذا با اندکی تحقیق متوجه شدم که ارباب ده خمس و زکات نمی دهد . ابتدا به او تذکر دادم ولی چون توجه نکرد تصمیم گرفتم در آن قریه نمانم و برای ارباب کار نکنم و از آن ده خارج شوم .... هرچه اقوام و بخصوص پدرم به من گفتند که این کار را نکن ، من که از خدا می ترسیدم نتوانستم حرف آنها را قبول کنم و شبانه از ده فرار کردم .

تقریبا سه سال به عملگی و خارکنی در دهات دیگر برای امرار معاش کار می کردم تااینکه ارباب برای من پیغام فرستاد که من توبه کرده ام و خمس و زکاتم را میدهم و دوست دارم به ده برگردی ....

من به ده برگشتم و درزمین خودم که ارباب به من داده بود کار میکردم و نصف درآمد خود را بین فقراء همان ده تقسیم می نمودم .

یک روز تابستان که برای خرمن کوبی به مزرعه رفته بودم و گندمها را جمع کرده بودم و منتظر بودم تا نسیمی بیاید تا کاه را از گندم جدا کنم ، هرچه منتظر شدم بادی نیامد و مجبور شدم به ده برگردم . در بین راه یکی از فقرای ده به من رسید و گفت : امسال ما را فراموش کردی ! من گفتم : خدا نکند ! ولی هنوز نتوانسته ام محصول را جمع کنم . او خوشحال شد و به طرف ده رفت ولی من دلم آرام نگرفت به مزرعه برگشتم و مقداری گندم با زحمت زیاد جمع کردم و برای آن مرد فقیر برداشتم و به طرف ده راه افتادم .

قبل از اینکه وارد ده شوم به باغ امامزاده رسیدم و برای رفع خستگی روی سکوی در امامزاده نشستم . بعد از چند لحظه دیدم دونفر جوان به طرف من می آیند . وقتی به من رسیدند یکی از آنان به من گفت : کاظم ! بیا برویم فاتحه ای در این امامزاده بخوانیم . من گفتم : من قبلا به زیارت رفته ام و حالا می خواهم علوفه ها را ببرم . ایشان گفت : علوفه ها را کنار دیوار بگذر و با ما بیا . من هم قبول کردم و پشت سر آنها حرکت کردم و داخل امامزاده شدم . آنها چیزهایی می خواندند که من متوجه نمی شدم . ناگهان چشمم به کتیبه اطراف سقف افتاد و دیدم کلماتی از نور آنجا نوشته شده . سپس همان آقا به من گفت : کربلایی کاظم پس چرا چیزی نمی خوانی ؟ گفتم : آقا من سواد ندارم . ایشان دوباره گفت : ولی تو باید بخوانی ! و نزد من آمد و دستش را به سینه من گذاشت و آیاتی از قرآن را خواند و من هم همراه آن آقا می خواندم و وقتی آن آیات به پایان رسید دیدم کسی آنجا نیست ! ... در این موقع دچار ترس و رعب شدیدی شدم و دیگر نفهمیدم چه شد .... بیهوش روی زمین افتاده بودم ..... نزدیک اذان صبح بود که به هوش آمدم ....»

« من عمل بما علم ورثه الله علم مالم یعلم »

« اگر کسی به آنچه که میداند عمل کند ، خداوند آنچه نمی داند به او می آموزد »

aminhashemi
كاربر سايت

عضو شده در: 9 آذر 1384
iran.gif

امتياز: 2730

پستتاریخ: سه‌شنبه 15 آذر 1384 - 01:18    عنوان: پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

فکر کنم اسمشون کربلایی کاظم بود Shocked . که یک فیلم هم در این رابطه ستاد اقامه نماز ساخت و شبکه 6 خلاصه نشون داد.
بازگشت به بالای صفحه
خواندن مشخصات فردی ارسال پیام شخصی مشاهده وب سایت این کاربر شناسه عضویت در Yahoo Messenger [وضعيت كاربر:آفلاین]
tabatabay
مدیر سایت
مدیر سایت

iran.gif

امتياز: 17740

پستتاریخ: سه‌شنبه 15 آذر 1384 - 18:06    عنوان: پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

برادر كوچكتر كربلايي كاظم چند ماه پيش به جامعه القرآن آمده بود و ما افتخار داشتيم يك ساعتي در خدمت ايشان باشيم و از خاطرات مرحوم كربلايي كاظم ساروقي بهره ببريم . برادر كوچك كربلايي كاظم در حال حاضر از خدام مسجد مقدس جمكران است . دوستاني كه آنجا مي روند مي توانند ايشان را پيدا كرده و از نزديك زيارت بفرمايند . حالت چهره ايشان همان كپي يا زيراكس مر حوم كربلايي كاظم است .
قبر كربلايي كاظم در قبرستان نو در خيابان ساحلي نزديك حرم مطهر حضرت معصومه عليها سلام در قم است.
در نشريه سروش وحي در چند شماره ايشان را مفصل معرفي كرده ا يم.

http://www.askquran.ir
بازگشت به بالای صفحه
خواندن مشخصات فردی ارسال پیام شخصی ارسال email [وضعيت كاربر:آفلاین]

نمایش پستها:   
ارسال موضوع جدید   پاسخ دادن به این موضوع    تمام زمانها بر حسب GMT + 10 Hours می‌باشند
صفحه 1 از 1

پرش به:  
شما نمی توانید در این بخش موضوع جدید پست کنید
شما نمی توانید در این بخش به موضوعها پاسخ دهید
شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش ویرایش کنید
شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش حذف کنید
شما نمی توانید در این بخش رای دهید
شما نمیتوانید به نوشته های خود فایلی پیوست نمایید
شما نمیتوانید فایلهای پیوست این انجمن را دریافت نمایید