| مشاهده موضوع قبلی :: مشاهده موضوع بعدی |
| نویسنده |
پیام |
tasnim
كاربر فعال

عضو شده در: 9 آذر 1384

امتياز: 810
|
تاریخ: شنبه 21 بهمن 1385 - 03:23 عنوان: توصيههايي به حفاظ |
|
|
توصيههايي به حفاظ
حفظ قرآن، كاري سهل و آسان است، هرچند در ابتدا حجم قرآن زياد به نظر ميرسد يا با مشكلاتي مواجه ميشويد، اما به وعده الهي اميدوار باشيد كه سيجعل الله بعد عسر يسراً.[100]
هميشه در خودنگري به خودپنداري برسيد، يعني وقتي توان خود را ارزيابي ميكنيد آن تصور حقيقي كه از خود داريد را مد نظر قرار دهيد و همانقدر حفظ كنيد و براي آن وقت بگذاريد كه در توان شماست: لا يكلف الله نفسا الّا وسعها.[101]
تكرار، تمرين، تمركز و درك روابط جملات و آيات يك سوره رموز حفظ بهتر هستند و هر چه در اين زمينه بيشتر تلاش كنيد، موفقتر خواهيد بود: و ان ليس للإنسان الّا ما سعي.[102]
توصيههايي كه در كتاب مطالعه كرديد و نكات مهمي كه تذكر داده شد را هيچگاه كم اهميت ندانيد، چرا كه حفاظ و اساتيدي كه با آنها مصاحبه شده است و اين نكات و توصيهها را بيان كردهاند خود اين راه را طي نموده و از راه و رسم منازل مختلف حفظ آگاهند، ممكن است مطلبي به نظر شما بياهميت جلوه كند ولي نتايج مهمي در بر داشته باشد.
صبر و استقامت عنصر مهم پيروزي بشر ميباشد: و ان لو استقاموا علي الطريقه لاسقيناهم ماء غدقاً.[103]
در هيچيك از مراحل حفظ مأيوس نشده و علاقة خود را از دست ندهيد و مطمئن باشيد افرادي با حافظة ضعيفتر از شما حافظ كل قرآن شدهاند، بلكه نياز شما به دقت، تمرين و درك ارتباط آيات و فهم معاني آنها بيشتر است. ولا تيأسوا من روحالله انه لا ييأس من روحالله الا القوم الكافرون[104]: و از رحمت خدا نوميد مباشيد، زيرا جز گروه كافران كسي از رحمت خدا نوميد نميشود.
از رحمت بيمنتهاي الهي نااميد نشويد كه «و من يقنط من رحمه ربه الا الضالون»[105] چه كسي جز گمراهان از رحمت پروردگارش نوميد ميشود؟
7. توفيق حفظ قرآن به هر مقدار از اين صحيفه نور را خداوند شامل حال عدهاي ميكند كه بخواهد يختص برحمته من يشاء[106] پس هر مقدار از قرآن را حفظ نمودهايد، قدر آن را بدانيد و همت كنيد تا تمام آيات وحي را در سينة خود حفظ نماييد. شكر اين نعمت نيز علاوه بر ذكر لفظي، عمل به مضامين قرآن، حفظ قوي و انس بيشتر با قرآن است كه خداوند ما و شما را به آن موفق بدارد. توجه داشته باشيد كه لئن شكرتم لأزيدنكم و لئن كفرتم إن عذابي لشديد.[107]
8. انسان موجودي است كه بدنش به طور طبيعي نياز به تغذيه و خواب مناسب و به اندازه دارد و افراط يا تفريط در هر كدام نهتنها مفيد نيست، بلكه مضر و نامطلوب است. در روايات براي تقويت حافظه از غذاها و ميوههايي خاص نام برده شده است كه نشاندهندة تأثير اينها بر سلولهاي مغز ميباشد كه بحث كامل از آنها در حوصلة اين صفحات نيست، فقط به ويتامينهايي كه سلولهاي مغز نيازمند آنها ميباشند اشارهاي خواهيم داشت.
الف) كلسيم و فسفر مواد مغزي بوده و عمدتاً در شير و لبنيات يافت ميشوند.
ب) منيزيم كه باعث طراوت و شادابي سلولهاي مغز شده و عامل اساسي در تقويت حافظه است و در سبزيها و ميوههاي روغندار مثل بادام، گردو و ... موجود است. حتي اخيراً عدهاي از دانشمندان بادام را به عنوان عامل تمركز حواس در انسان شناختهاند.
ج) ويتامين A تحريك كنندة قرنيه و شبكيه چشم ميباشد و در شير و لبنيات موجود است.
د) ويتامين C باعث جلوگيري از خستگي روحي و جسمي ميشود و در كاهو، پرتقال، انگور، گوجه، نارنگي، گيلاس، ترب و ... موجود است.[108]
نقل از کتاب حافظان نور
[100]. سوره طلاق آيه 7: خدا به زودي پس از دشواري آساني فراهم ميكند.
[101]. سوره بقره آيه 286: خداوند هيچكس را جز به قدر توانايياش تكليف نميكند.
[102]. سوره نجم آيه 39: و اينكه براي انسان جز حاصل تلاش او نيست.
[103]. سوره جن آيه 16: و اگر (مردم) در راه درست، پايداري ورزند، قطعاً آب گوارايي بديشان نوشانيم.
[104]. سوره يوسف آيه 87.
[105]. سوره حجر آيه 56.
[106]. سوره آلعمران آيه 74: رحمت خود را به هر كس كه بخواهد مخصوص ميگرداند.
[107]. سوره ابراهيم آيه 7: و آنگاه كه پروردگارتان اعلام كرد: اگر واقعاً سپاسگزاري كنيد (نعمت) شما را افزون خواهم كرد و اگر ناسپاسي نماييد قطعاً عذاب من سخت خواهد بود.
[108]. برگرفته از كتاب «چگونه حافظهاي برتر داشته باشيم» ص 81 تا 135.
|
|
| بازگشت به بالای صفحه |
[وضعيت كاربر:آفلاین] |
|
icl
كاربر سايت

عضو شده در: 21 تیر 1385
امتياز: 490
|
تاریخ: دوشنبه 13 فروردین 1386 - 15:11 عنوان: تشکر |
|