Home
برگ نخست
Downloads
دریافت فایل
Forums
تالار گفتگو
Your Account
صفحه شخصی
جامعه القرآن الكريم: انجمنهای گفتگو

جامعه القرآن الكريم :: مشاهده موضوع - از رموز قرآن
پرسشهای متداول
پرسشهای متداول
جستجو
جستجو
لیست اعضا
لیست اعضا
گروههای کاربران
گروههای کاربران
مدیران سایت
مدیران سایت
درجات
درجات
مشخصات فردی
مشخصات فردی
ورود
ورود
پیامهای خصوصی
پیامهای خصوصی
فهرست جامعه القرآن الكريم » شبهات قرآني و پاسخ ها

ارسال موضوع جدید   پاسخ دادن به این موضوع   
از رموز قرآن
مشاهده موضوع قبلی :: مشاهده موضوع بعدی  
نویسنده پیام
yazahra
عضو جدید
عضو جدید

عضو شده در: 22 شهریور 1385

امتياز: 50

پستتاریخ: جمعه 7 مهر 1385 - 07:51    عنوان: از رموز قرآن پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

با سلام و خسته نباشيد.
مقدمه سوال!!!!

به حول قوه اللهي من تازه وارد عرصه آشنايي با قران كريم و تفاسير اين كتاب آسموني شدم و واقعا از اين كه در اين سايت عضو شدم تا بتونم سوالاتم رو درباره قرآن بپريسم و بر يقينم اضافه كنم واقعا خوشحالم ...
من حدود يك ماهي ميشه كه قرائت قرآن رو همراه با خوندن معاني اش آغاز كردم و هرچي كه جلوتر مي روم علاقه و كنجكاوي ام نسبت به آيات اللهي بيشتر ميشه تا حدي كه ديگه مجبور شدم كه شبهاتم و جاههايي رو كه خوب درك نمي كنم رو توي يك كاغذ بنويسم و طي يك فرصت آنها را در سايت شما مطرح كنم شايد ان شاءالله به يك جواب قطعي برسم حالا هم يك سوالي (از انبوه سوالات نا گفته ام) درباره قرآن كريم از محضر گراميتون دارم كه شايد هم قبلا مطرح شده باشه و اون سوال كه خيلي وقت است ذهنمو مشغول كرده اينكه:

در خيلي از آيات قرآن مانند آيه هاي 99-97 سوره مباركه انعام كه به نظر من درباره وصف خداي باري تعالي اومده در اول هر كدام از اين آيات اومده:" وهو الذي ...." اينجا چرا از كلمه "هو " كه يك ضمير مفرد غايب مذكر است استفاده شده در حالي كه خداوند متعال عاري از هر نوع جنسيت است و در اين آيه و آيه هاي مشابه از كلمه "الله" كه اسم خاص هم است و معني اون هم منحصرا به خداوند يكتا و بي همتا بر ميگردد به جاي "هو " استفاده نشده است؟ يعني نيومده :"والله الذي..." بلكه اومده "وهوالذي...". و يااصلا چرا از ضماير خاص استفاده نشده ؟
مثل همين مورد رو هم در آيه 255 سوره مباركه بقره و نيز آيه 2 سوره آل عمران به وضوح ميشه ديد كه در اون آيه ها اومده "الله لا اله الا هوالحي القيوم" بلكه نيومده "الله لا اله الا الله الحي القيوم".
همچنين در كلماتي از قرآن مثل عنده -عليه -منه و... از ضمير پيوسته مذكر"ه" استفاده شده است كه اشاره كرده به خداي باريء تعالي ...
حال به نظر شما اين موضوع در قرآني كه به زبان عربي هم نوشته شده است و ضماير و حتي بعضي كلماتش در باره زن ومرد متمايز است چرا از ضمير مفرد مذكر براي اشاره به خداوند استفاده شده است؟
اين موضوع براي من هم خيلي جالب بوده و هم خيلي باعث كنجكاوي و سردرگمي ام شده اگه بتونيد جواب منو در اين زمينه بديدخيلي ممنون ميشم .و اميدوارم كه اگه سوال بي موردي كردم خداي مهربونم به بزرگي خودش منو ببخشه .
التماس دعا
بازگشت به بالای صفحه
خواندن مشخصات فردی ارسال پیام شخصی [وضعيت كاربر:آفلاین]
پستتاریخ: یکشنبه 9 مهر 1385 - 17:27    عنوان: پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

yazahra, جان ، جواب سوال شما دوست عزيز را به زودي خواهم داد اما علاوه بر اين سايتي را به شما معرفي مي كنم كه كار پاسخگويي به سوالات قرآني را به طور تخصصي بر عهده دارد .
www.porsojoo.com
www.porsemanequran.com
www.maarefquran.com
بازگشت به بالای صفحه
[وضعيت كاربر:آفلاین]
پستتاریخ: پنج‌شنبه 13 مهر 1385 - 01:47    عنوان: پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

Confused
معني توبه ي نسوح در سوره ي التحريم
بازگشت به بالای صفحه
پستتاریخ: شنبه 15 مهر 1385 - 18:32    عنوان: پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

توبه نصوح يعني توبه محكمي كه ديگر به گناه باز نگردد .
بازگشت به بالای صفحه
پستتاریخ: دوشنبه 24 مهر 1385 - 00:36    عنوان: پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

كدام سوره تعداد كلماتش برابر 114 مي باشد؟
بازگشت به بالای صفحه
پستتاریخ: شنبه 29 مهر 1385 - 21:27    عنوان: پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

سلام به همگی بزرگان
کسی فعلا هست جواب مارا بدهد یا خیر
بازگشت به بالای صفحه
ali5000
عضو جدید
عضو جدید

عضو شده در: 29 مهر 1385

امتياز: 60

پستتاریخ: شنبه 29 مهر 1385 - 21:49    عنوان: پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

خدا را بر آن بنده بخشایش است که خلق از وجوش در اسایش است
بازگشت به بالای صفحه
خواندن مشخصات فردی ارسال پیام شخصی نام شناسایی در AIM شناسه عضویت در Yahoo Messenger شماره شناسایی در ICQ [وضعيت كاربر:آفلاین]
ali5000
عضو جدید
عضو جدید

عضو شده در: 29 مهر 1385

امتياز: 60

پستتاریخ: شنبه 29 مهر 1385 - 21:59    عنوان: پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

خدایا شکر که کسی جواب ما را نداد
بازگشت به بالای صفحه
خواندن مشخصات فردی ارسال پیام شخصی نام شناسایی در AIM شناسه عضویت در Yahoo Messenger شماره شناسایی در ICQ [وضعيت كاربر:آفلاین]
tasnim
كاربر فعال

عضو شده در: 9 آذر 1384
iran.gif

امتياز: 610

پستتاریخ: سه‌شنبه 2 آبان 1385 - 14:42    عنوان: پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

بنام خدا
علامه طباطبایی در المیزان جلد 19 صفحه 573 توبه نصوح را توضیح داده و چند روایت برای بیان روشن این توبه می آورد :
ابی الصباح کنانی از امام صادق علیه السلام سوال می کند ، آیه یا ایها الذین آمنوا توبوا الی الله توبه نصوحا به چه معناست ؟ حضرت فرمود : به اینکه بنده خدا از گناهی توبه کند و دیگر آن گناه را مرتکب نشود.( این توبه نصوح و خالص است)
2 - محمد بن فضیل می گوید : من از حضرت ابی الحسن علیه السلام از این آیه پرسیدم . فرمود : اینکه از گناه توبه کند و دیگر آن را تکرار نکند.
علامه (ره) کلمه نصوح را به 2 معنا ترجمه می کند : 1 - جستجوی بهترین عمل و بهترین گفتار که بیشترین سود را به گوینده یا فاعل خود برساند ، بنا بر این توبه نصوح یعنی توبه ای که توبه کننده را از برگشت به گناه که کاری زشت است باز داشته و به کار و گفتار نیک می رساند.
2 - معنای نصوح اخلاص است ، بنابر این یعنی توبه ای که بنده را برای برگشت از گناه خالص می سازدو در نتیجه دیگر به آن کاری که از آن توبه کرده بر نمی گردد.
این بیان علامه طباطبایی و سایر مفسرین در مورد آیه شریفه بود ، اما داستانی هم وجود دارد که شخصی بنام نصوح سالها مشغول کار زشت و گناه بزرگی بود و هنگامی که نزدیک بود رسوا شود و همه از گناه او مطلع شوند ، واقعا توبه کرد و با خداوند عهد بست که دیگر گناه نکند و خدا نیز آبروی او را حفظ کرد، البته این اتفاق سالها بعد از نزول آیه افتاده لذا قطعا آیه شریفه مرادش این شخص نیست بلکه همان مطلبی را که علامه با آوردن روایات در مورد آیه فرمود ؛ معنای حقیقی توبه نصوح است و این داستان ربطی به اصل نزول آیه ندارد فقط فردی را مطرح می کند که اسم او نصوح است و واقعا هم توبه نصوح می کند.
بازگشت به بالای صفحه
خواندن مشخصات فردی ارسال پیام شخصی [وضعيت كاربر:آفلاین]
taba
مدیر سایت
مدیر سایت

عضو شده در: 9 شهریور 1384
iran.gif

امتياز: -1072

پستتاریخ: پنج‌شنبه 4 آبان 1385 - 21:48    عنوان: پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

Anonymous نوشته است:
كدام سوره تعداد كلماتش برابر 114 مي باشد؟

دوست عزيز من براي پاسخ به سوال شما جستجو كردم اما پاسخي را نيافتم.
پيشنهاد مي دهم سوالتان را از اين سايت بپرسيد:
www.porsojoo.com
www.maarefquran.com

http://nasimevahy.com
بازگشت به بالای صفحه
خواندن مشخصات فردی ارسال پیام شخصی ارسال email [وضعيت كاربر:آفلاین]

نمایش پستها:   
ارسال موضوع جدید   پاسخ دادن به این موضوع    تمام زمانها بر حسب GMT + 10 Hours می‌باشند
صفحه 1 از 1

پرش به:  
شما نمی توانید در این بخش موضوع جدید پست کنید
شما نمی توانید در این بخش به موضوعها پاسخ دهید
شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش ویرایش کنید
شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش حذف کنید
شما نمی توانید در این بخش رای دهید
شما نمیتوانید به نوشته های خود فایلی پیوست نمایید
شما نمیتوانید فایلهای پیوست این انجمن را دریافت نمایید