| مشاهده موضوع قبلی :: مشاهده موضوع بعدی |
| نویسنده |
پیام |
yazahra
عضو جدید

عضو شده در: 22 شهریور 1385
امتياز: 50
|
تاریخ: جمعه 7 مهر 1385 - 07:51 عنوان: از رموز قرآن |
|
|
با سلام و خسته نباشيد.
مقدمه سوال!!!!
به حول قوه اللهي من تازه وارد عرصه آشنايي با قران كريم و تفاسير اين كتاب آسموني شدم و واقعا از اين كه در اين سايت عضو شدم تا بتونم سوالاتم رو درباره قرآن بپريسم و بر يقينم اضافه كنم واقعا خوشحالم ...
من حدود يك ماهي ميشه كه قرائت قرآن رو همراه با خوندن معاني اش آغاز كردم و هرچي كه جلوتر مي روم علاقه و كنجكاوي ام نسبت به آيات اللهي بيشتر ميشه تا حدي كه ديگه مجبور شدم كه شبهاتم و جاههايي رو كه خوب درك نمي كنم رو توي يك كاغذ بنويسم و طي يك فرصت آنها را در سايت شما مطرح كنم شايد ان شاءالله به يك جواب قطعي برسم حالا هم يك سوالي (از انبوه سوالات نا گفته ام) درباره قرآن كريم از محضر گراميتون دارم كه شايد هم قبلا مطرح شده باشه و اون سوال كه خيلي وقت است ذهنمو مشغول كرده اينكه:
در خيلي از آيات قرآن مانند آيه هاي 99-97 سوره مباركه انعام كه به نظر من درباره وصف خداي باري تعالي اومده در اول هر كدام از اين آيات اومده:" وهو الذي ...." اينجا چرا از كلمه "هو " كه يك ضمير مفرد غايب مذكر است استفاده شده در حالي كه خداوند متعال عاري از هر نوع جنسيت است و در اين آيه و آيه هاي مشابه از كلمه "الله" كه اسم خاص هم است و معني اون هم منحصرا به خداوند يكتا و بي همتا بر ميگردد به جاي "هو " استفاده نشده است؟ يعني نيومده :"والله الذي..." بلكه اومده "وهوالذي...". و يااصلا چرا از ضماير خاص استفاده نشده ؟
مثل همين مورد رو هم در آيه 255 سوره مباركه بقره و نيز آيه 2 سوره آل عمران به وضوح ميشه ديد كه در اون آيه ها اومده "الله لا اله الا هوالحي القيوم" بلكه نيومده "الله لا اله الا الله الحي القيوم".
همچنين در كلماتي از قرآن مثل عنده -عليه -منه و... از ضمير پيوسته مذكر"ه" استفاده شده است كه اشاره كرده به خداي باريء تعالي ...
حال به نظر شما اين موضوع در قرآني كه به زبان عربي هم نوشته شده است و ضماير و حتي بعضي كلماتش در باره زن ومرد متمايز است چرا از ضمير مفرد مذكر براي اشاره به خداوند استفاده شده است؟
اين موضوع براي من هم خيلي جالب بوده و هم خيلي باعث كنجكاوي و سردرگمي ام شده اگه بتونيد جواب منو در اين زمينه بديدخيلي ممنون ميشم .و اميدوارم كه اگه سوال بي موردي كردم خداي مهربونم به بزرگي خودش منو ببخشه .
التماس دعا |
|
| بازگشت به بالای صفحه |
[وضعيت كاربر:آفلاین] |
|
|
|
| بازگشت به بالای صفحه |
|
|
تاریخ: پنجشنبه 13 مهر 1385 - 01:47 عنوان: |
|
|
معني توبه ي نسوح در سوره ي التحريم |
|
| بازگشت به بالای صفحه |
|
|
تاریخ: شنبه 15 مهر 1385 - 18:32 عنوان: |
|
|
| توبه نصوح يعني توبه محكمي كه ديگر به گناه باز نگردد . |
|
| بازگشت به بالای صفحه |
|
|
تاریخ: دوشنبه 24 مهر 1385 - 00:36 عنوان: |
|
|
| كدام سوره تعداد كلماتش برابر 114 مي باشد؟ |
|
| بازگشت به بالای صفحه |
|
|
تاریخ: شنبه 29 مهر 1385 - 21:27 عنوان: |
|
|
سلام به همگی بزرگان
کسی فعلا هست جواب مارا بدهد یا خیر |
|
| بازگشت به بالای صفحه |
|
ali5000
عضو جدید

عضو شده در: 29 مهر 1385
امتياز: 60
|
تاریخ: شنبه 29 مهر 1385 - 21:49 عنوان: |
|
|
| خدا را بر آن بنده بخشایش است که خلق از وجوش در اسایش است |
|
| بازگشت به بالای صفحه |
|
ali5000
عضو جدید

عضو شده در: 29 مهر 1385
امتياز: 60
|
تاریخ: شنبه 29 مهر 1385 - 21:59 عنوان: |
|
|
| خدایا شکر که کسی جواب ما را نداد |
|
| بازگشت به بالای صفحه |
|
tasnim
كاربر فعال

عضو شده در: 9 آذر 1384

امتياز: 610
|
تاریخ: سهشنبه 2 آبان 1385 - 14:42 عنوان: |
|
|
بنام خدا
علامه طباطبایی در المیزان جلد 19 صفحه 573 توبه نصوح را توضیح داده و چند روایت برای بیان روشن این توبه می آورد :
ابی الصباح کنانی از امام صادق علیه السلام سوال می کند ، آیه یا ایها الذین آمنوا توبوا الی الله توبه نصوحا به چه معناست ؟ حضرت فرمود : به اینکه بنده خدا از گناهی توبه کند و دیگر آن گناه را مرتکب نشود.( این توبه نصوح و خالص است)
2 - محمد بن فضیل می گوید : من از حضرت ابی الحسن علیه السلام از این آیه پرسیدم . فرمود : اینکه از گناه توبه کند و دیگر آن را تکرار نکند.
علامه (ره) کلمه نصوح را به 2 معنا ترجمه می کند : 1 - جستجوی بهترین عمل و بهترین گفتار که بیشترین سود را به گوینده یا فاعل خود برساند ، بنا بر این توبه نصوح یعنی توبه ای که توبه کننده را از برگشت به گناه که کاری زشت است باز داشته و به کار و گفتار نیک می رساند.
2 - معنای نصوح اخلاص است ، بنابر این یعنی توبه ای که بنده را برای برگشت از گناه خالص می سازدو در نتیجه دیگر به آن کاری که از آن توبه کرده بر نمی گردد.
این بیان علامه طباطبایی و سایر مفسرین در مورد آیه شریفه بود ، اما داستانی هم وجود دارد که شخصی بنام نصوح سالها مشغول کار زشت و گناه بزرگی بود و هنگامی که نزدیک بود رسوا شود و همه از گناه او مطلع شوند ، واقعا توبه کرد و با خداوند عهد بست که دیگر گناه نکند و خدا نیز آبروی او را حفظ کرد، البته این اتفاق سالها بعد از نزول آیه افتاده لذا قطعا آیه شریفه مرادش این شخص نیست بلکه همان مطلبی را که علامه با آوردن روایات در مورد آیه فرمود ؛ معنای حقیقی توبه نصوح است و این داستان ربطی به اصل نزول آیه ندارد فقط فردی را مطرح می کند که اسم او نصوح است و واقعا هم توبه نصوح می کند. |
|
| بازگشت به بالای صفحه |
[وضعيت كاربر:آفلاین] |
|
taba
مدیر سایت

عضو شده در: 9 شهریور 1384

امتياز: -1072
|
تاریخ: پنجشنبه 4 آبان 1385 - 21:48 عنوان: |
|
|
| Anonymous نوشته است: |
| كدام سوره تعداد كلماتش برابر 114 مي باشد؟ |
دوست عزيز من براي پاسخ به سوال شما جستجو كردم اما پاسخي را نيافتم.
پيشنهاد مي دهم سوالتان را از اين سايت بپرسيد:
www.porsojoo.com
www.maarefquran.com _________________ هميشه در پناه قرآن محفوظ باشيد
http://nasimevahy.com |
|
| بازگشت به بالای صفحه |
|
|
|